51 mogelijke matches voor uitwisseling tijdens werksessie Tilburg

Op 7 november namen West-Brabantse, Midden-Brabantse en Zeeuwse bedrijven deel aan de zesde werksessie van Symbiosis4Growth bij Huis van de Logistiek.

Dit keer was er samenwerking gezocht met deelplatform Parksharing, Vitaal Vossenberg & Kraaiven en de Green Deal Verduurzaming & Circulaire Economie.

Symbiosis4Growth koppelt bedrijven om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen. Tijdens deze werksessie, die plaatsvond bij Huis van de Logistiek op Kraaiven – Vossenberg, ontstonden 51 potentiële industriële symbiose matches. De deelnemende bedrijven gingen actief op zoek naar mogelijkheden voor uitwisseling. Doel is om op deze manier industriële symbiose te stimuleren.

Dat zorgt voor een totaal na 6 bijeenkomsten van 385 potentiële matches!
De deelnemers gaan nu zelf aan de slag om makkelijke industriële symbiose matches te realiseren (bijv. het ene bedrijf heeft plastic folie over en het andere bedrijf kan deze folie gebruiken). Voor de lastigere industriële casussen hebben wij budget voor verder (materiaal) onderzoek of om een business case te maken. Neem hiervoor contact op met Yvette Estourgie.

Wat gaven jullie terug?


De werksessie zet je aan het denken. Je vindt oplossingen waar je nog niet aan gedacht hebt”
– Fujifilm-

Ik heb nu een andere kijk naar mijn omgeving
– Dekoverdivas-

Ik heb wellicht nieuwe mogelijkheden voor toevoer grondstoffen gevonden en dit is bij andere bedrijven restmateriaal
-NOVO packaging-