Werksessies

Tijdens werksessies kunnen mkb-bedrijven actief op zoek gaan naar concrete samenwerkingsmogelijkheden. Wat heeft een bedrijf over en wat zou een bedrijf willen hebben? Zo ontstaan er matches en interessante business opportunities voor u en bedrijven in uw omgeving. Zie ook de video-impressie.

De werksessies zijn speciaal bestemd voor bedrijven die (rest-)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar willen uitwisselen. In een later stadium zullen adviesbureau's, afvalverwerkers en opleidingen betrokken worden bij het uitwerken van de lastigere casussen.

De eerstvolgende werksessie vindt plaats in Goirle.

Datum: 15 oktober 2021
Tijd:       07.30 - 10.30 uur
(inloop vanaf 07.30 uur met ontbijt,
start programma om 08.00 uur)
Locatie:       HAVEP Texperience Center - Bergstraat 50, 5051 HC, Goirle
Doelgroep:     Bedrijven (MKB en grootbedrijven)
Contactpersoon Wouter de Buck (w.debuck@rewin.nl / 06-50248447) en Sape de Haan (dehaan@energy-networks.nl / 06-46199689)


Beschikt u over reststromen die u op dit moment geld kosten, maar in potentie meer waarde in zich hebben? Of heeft u juist behoefte aan grondstoffen die potentieel uit reststromen van andere bedrijven kunnen worden geproduceerd?

In deze workshop georganiseerd in samenwerking met ONS Tijvoort en de gemeente Goirle bieden  bedrijven elkaar reststromen aan: dit kan biomassa zijn, proceswater, restwarmte, hoog- of laagwaardige reststromen, maar ook personeel of apparatuur. Circa 15-25 bedrijven gaan tijdens de bijeenkomst actief op zoek naar concrete samenwerkingsmogelijkheden die kunnen leiden tot kostenbesparing, een positieve bijdrage leveren aan het milieu en innovatie stimuleren. Veel ondernemers hebben al met succes gebruik gemaakt van deze aanpak, die onder deskundige begeleiding van projectmanagers van REWIN West-Brabant, Impuls Zeeland, Midpoint Brabant en RVO staat.

Door met elkaar in gesprek te gaan over wat ieder over heeft en wat ieder zou kunnen gebruiken, ontstaan er matches tussen bedrijven en daarmee interessante kansen voor u en bedrijven in uw omgeving.

U kunt zich aanmelden voor deze workshop via de aanmeldpagina. 

Overige werksessies

In november 2021 is eer ook en werksessie gepland  in samenwerking met Breda Circulair. Deze vindt plaats in De Teruggave, Gasthuisvelden 11, Breda. Meer informatie volgt. 

Er zijn in de loop van 2021 ook nog andere werksessies in voorbereiding, bijvoorbeeld voor Middelburg. Zodra de exacte data bekend is, delen wij dit op deze plek.

Deelnemers beoordeelden de werksessies gemiddeld met een dikke 8 .

Video-impressie van werksessie Symbiosis for Growth

Video impressie van een werksessie Symbiosis for Growth. Bekijk hoe bedrijven de werksessie voor uitwisseling van restmaterialen ervaren.

Lees meer Archief

Symbiosis4Growth breidt uit in 2020 en 2021

Symbiosis4Growth krijgt extra financiering en heeft 2 projectleiders aangetrokken.

Lees meer Archief

51 mogelijke matches voor uitwisseling tijdens werksessie Tilburg

51 potentiƫle matches voor industriƫle symbiose tijdens werksessie in Huis van Logistiek in Tilburg

Lees meer Archief

Het probleem van het ene bedrijf is de oplossing voor het andere bedrijf

Lees meer Archief