Succesvolle werksessie in Tholen: 7 potentiële matches

Op 9 mei brachten we ondernemers uit de gemeente Tholen bij elkaar om samen vraag en aanbod van reststromen, faciliteiten, kennis en diensten uit te wisselen. De wethouder van de gemeente Tholen, Peter Hoek opende deze succesvolle werksessie van Symbiosis4Growth (S4G).

Tijdens de gesprekken tussen de deelnemers ontstonden 7 potentiële matches. Hier gaan de bedrijven samen met de projectleiders van S4G mee aan de slag. Zij begeleiden het proces, waarin ze de kansen uitwerken en implementeren.

Het aanbod deze avond was divers; van dakoppervlak tot hout en van voedselresten tot restwarmte. Dit resulteert in mooie uitwisselingen: van de kopjes en kontjes maiskolf die overblijven bij de ene, kunnen door een andere ondernemer vegaburgers gemaakt worden. En van de 18.000 vierkante meter braakliggend dak en verloren restwarmte kan de buurman weer gebruik maken om zijn pand mee te verduurzamen.

De ondernemers die deze avond niet direct een match vonden, kunnen wellicht nog gekoppeld worden aan reststromen uit de S4G-database. Inmiddels staat de teller in ons bestand op 200 bedrijven en 1200 afvalstromen binnen Noord-Brabant en Zeeland. Hieruit kunnen 475 matches gemaakt worden. Deelnemen aan de werksessies van Symbiosis4Growth is dus zeker de moeite!

Een nieuwe kans om dat te doen heb je op 4 juli a.s., in de gemeente Geertruidenberg.